Start Platform for policymakers
Bouw - Materialen - New

We hebben op deze website de nieuwste materialen bij elkaar verzameld die geen CO2 belasting veroorzaken en geen chemicalien nodig hebben bij onderhoud of productie.

Groen binnenshuis -  Groene planten maken zuurstof, en bovendien zuiveren ze de lucht van giftige gassen of stofdeeltjes. Je voelt je dan ook een stuk fitter als de hele dag op kantoor gezeten hebt met een groene wand of plant. TNO heeft dit uitgezocht (klik maar op het logo links).

Category: Building & materials - Materials which come directly from nature, which are more durable and efficiënt. Architects will explain how these materials are used in new products and buildings.

medicinale kruiden .pdf

Coatings -  We zijn gewend dat alles geverfd moet worden om bijvoorbeeld hout te beschermen tegen vocht. Al duizenden jaren bestaat er een beter alternatief, waarbij vuur gebruikt wordt om het hout aan de oppervlakte dicht te schroeien. Hierdoor ontstaat een coating, die meer dan 20 jaar meegaat en het hout toch laat ademen, zodat ook het hout langer meegaat. Een bedrijf, dat hierin gespecialiseerd is , is onlangs in Uden gevestigd:  Nordic Company (klik op het logo links).

Materialen -  Veel mensen weten het al, maar vragen zich nog af hoe het toe te passen. Het materiaal Hennep, was ooit het meest gebruikte materiaal in de bouw en scheepvaart. Men beweert zelfs dat Rotterdam zijn naam hier van heeft (de Rotte een riviertje waar men het hennep liet rotten, zodat je er vlas van kon maken). Momenteel zijn een aantal bedrijven hiermee bezig, en zal zo mogelijk dit herontdekte materiaal weer overal toegepast kunnen gaan worden.